Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "Ryssligan" by Svante Lundberg * Book PDF Kindle ePub Free

Ryssligan

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Ryssligan
  • Author : Svante Lundberg
  • Release Date : January 29, 2015
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 13736 KB

Description

År 1919 sprĂ€ngde polisen den sĂ„ kallade Ryssligan i Stockholm. Ligan hade brutalt mördat pĂ„stĂ„dda sovjetagenter och sedan vrĂ€kt liken i Norrviken vilket förstĂ„s förfĂ€rade och förbryllade allmĂ€nheten. Upphetsade debattinlĂ€gg kopplade hĂ€ndelserna till hotet frĂ„n öst, till den ryska faran.
I Ryssligan berÀttar Svante Lundberg ingÄende om detta kriminalfall och dess gÄtor: Var offren, dunkla gestalter som rörde sig i den ryska kolonin i Stockholm, verkligen bolsjeviker? Vad fick unga flyktingar att medverka i grova brott i det land dÀr de sökt asyl? Och vem var egentligen ligans kommunisthatande ledare, kosacköversten Hadjetlaché?
Författaren gör ocksÄ en politisk-historisk analys av förestÀllningen om den ryska faran och hur den pÄverkade diskussionerna kring Ryssligan. MÄnga svenskar hade fruktat en massinvandring frÄn öst. Det handlade enligt dem om mÀnniskor som stod helt frÀmmande för svensk kultur och vÀsterlÀndsk rÀttsuppfattning. Nu ansÄgs ligans dÄd visa pÄ risken för att östflyktingar skulle föra med sig politisk terror och kriminalitet in i det fredliga Sverige.


Free PDF Download "Ryssligan" Online ePub Kindle